Patongit

06.03.2016 12:42

Lista aineksista löytyy maaliskuun paketista.

1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola, vehnäjauhot ja suurin osa sämpyläjauhoista.

2. Lisää rasva ja alusta taikinaa kädellä tai koneella. Lisää samalla sämpyläjauhoja sen verran, että taikina irtoaa asiasta ja siitä muodostuu pehmeä kiinteä pallo.

3. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikina hyvin ja jaa se kahteen tai kolmeen osaan.

4. Kaaviloi osat 40 sentin pituisiksi soikion muotoisiksi levyiksi. Kääri levyt rullalle ja pane ne pellille leivinpaperille kohoamaan.

5. Vedä hyvin kohonneisiin patonkeihin vinoja viiltoja terävällä veitsellä.

6. Paista patongit 225 asteessa uunin keskitasossa. Paistamisaika on noin 15 minuuttia. Jos haluat rapeakuorisia patonkeja, kastele patonkien pinta pari kolme kertaa paistamisen aikana suihkauttamalla niitä vedellä. Anna patonkien jäähtyä pellillä ilman liinaa.

Ja ei kun syömään :P

—————

Takaisin